20.01.2019


VEDETA LU’ IANUARIE!

    NAPUL(TOPINAMBUR)
    -beneficii,reteta, ponturi-

    de Simona Popa

art12 

Cand suntem preocupati de nutritie echilibrata, stim cu totii ca de baza este sa consumam zilnic legume si fructe de sezon. Vedeta sezonului(ianuarie-februarie) este napul(Topinambur).
Stiu, in România am evitat, din motive necunoscute, să consumam napi, lasandu-i doar pentru „masa” animalelor 1 De ceva timp insa, aceasta leguma a fost redescoperita de agricultorii romani, de Chefi, de nutritionisti pasionati de „bunataturi”, dar si de gospodinele Fit 2
Asadar, trebuie musai de stiut si că aceste rădăcinoase sunt foarte nutritive, ele conţinand cantităţi considerabile de vitamine( A, B6, C şi K) si fibre. De asemenea, au avantajul(alaturi de morcov, telina si alte radacinoase) de a nu-şi pierde din nutrienti prin preparare.


BENEFICIILE consumului de napi:

ATENTIE!
Suferinzii de afecţiuni ale glandei tiroide trebuie să evite consumul de napi, deoarece aceştia conţin substanţe care pot interfera cu modul de funcţionare a glandei tiroide!!!

CE GATIM CU NAPI?

SUPA CREMA(4 portii) click aici pt reteta completa

Alte „romancute” bune in acest sezon(IANUARIE-FEBRUARIE): ridichi negre, sfecla rosie, hrean, telina, cartofi albi, ceapa galbena, fasole alba, usturoi uscat, varza; mere, pere(majoritatea depozitate si pastrate la rece, inca din toamna)

Atat pentru azi, dati fuga la piata si daca nu v-am convins cu Topinamburu’ macar cautati-le pe celelalte, ca de avocado si pomelo suntem satui tot anu’.

 

Nu uita ca ma gasesti si pe FACEBOOK