05.04.2018
OUA VOPSITE CU FOI DE CEAPA!
de Simona Popa

Conform traditiei, in Joia Mare gospodinele vopsesc ouale. Gospodina din mine
va prezinta cea mai simpla alternativa la vopseaua toxica din comert:
OUA VOPSITE CU FOI DE CEAPA
CUM FACI
Pui intr-o craticioara un strat de foi de ceapa, asezi ouale spalate si sterse in prealabil, dupa care acoperi din nou cu foi de ceapa. Torni apa peste si pui la fiert, la foc mic, cca 20-25min. Le scoti, torni apa rece peste ele cateva secunde, dupa care le stergi de apa si le ungi bine c-o bucata de slanina.
P.S. Daca le vrei rosii, inlocuiesti ceapa cu varza rosie, iar pentru oua vopsite in galben, praf de turmeric(curcuma) insa foloseste manusi daca nu vrei sa te patezi
S-aveti liniste si spor! PASTE LUMINAT!
Nu uita ca ma gasesti pentru noutati si pe FACEBOOK
14.04.2018
SALATA CU ANANAS, AVOCADO SI PUI
de Simona Popa
2 portii=620g; 310g/portia
Valoare calorica: 820cal/2 portii(1 portie=410cal)
PROFIL NUTRITIONAL pentru 2 portii:
- proteine=66.4g;
- lipide=40.8g;
- carbohidrati=52.2g;
- fibre=10g
Varsta: 3+(pentru copiii mici injumatatiti portia)
Timp de preparare: 15-20min
Nivel de dificultate: usor
Pentru a afla reteta comleta click aici
20.04.2018
CEA MAI SLABA CARNE?!
PIEPTUL DE CURCAN!
de Simona Popa
Dupa friptura de miel nelipsita de sarbatorile pascale si despre care se stie ca este o carne grea, nefiind o optiune prea sanatoasa decat ocazional( 100g=220cal/95g colesterol!) nu trebuie sa excludem proteinele animale din alimentatie(macar de 2-3ori/saptamana)Astfel, in revenirea “dupa efort"
recomand in planurile alimentare personalizate clientilor mei, carnea de curcan, mai precis pieptul de curcan, fiind cea mai slaba carne.
PROFIL NUTRITIONAL pentru 100g:
- piept fara pielita-fript=120-125calorii; 75mg colesterol; 46mg sodiu; 0.8grasimi; 28-30g proteine; IG(indice glicemic)=0
- pulpa fara pielita, fripta=140-145calorii;100mg colesterol; 70mg sodiu; 3.7g grasimi; 26g proteine; IG=0
- tocata=200-220calorii; 86mg colesterol; 100mg sodiu; 11g grasimi; 25g proteine; IG=0; lipide=40.8g; carbohidrati=52.2g; fibre=10g
Atentie deci, doar pieptul este carne alba si partea cea mai slaba! Pulpele sunt carne rosie si sunt un pic mai grase.
BENEFICII:
- bogata in nutrienti: niacina, vit B6, B12(responsabile de productia de energie si de scadere a aparitiei bolilor cardiovasculare si a infarctului)
- imbunatateste sistemul imunitar prin continutul ridicat de Zinc(100g de piept de curcan=15%din doza zilnica recomandata)
- il aduce pe mos Ene pe la gene :) deoarece contine o substanta numita triptofan, care este utilizata de creier pentru a produce serotonina(un neurotransmitator care imbunatateste starea de spirit si este benefic pentru persoanele care sufera de insomnie).
CATA FRIPTURA DE CURCAN MANANCI?!
- Nu stai sa cantaresti. Cat palma ta, cu tot cu degete, daca e piept si cat palma ta fara degete, daca e pulpa...Grosimea sa fie cat dimensiunea unui pachet de carti de joc

CUM IL GATESTI?!
- Pentru a contracara gustul usor fad, il gatesti cu pielita, dupa care o scoti inainte de servire(e optional, dar sa stii ca pielita este 100%grasime...si-atat). Il prepari fript, la cuptor sau sub forma de ciorbite, sandvisuri(punem carne fripta de curcan intre felii prăjite de pâine integrală, frunze de spanac şi de salată verde, felii de ceapă şi avocado, puţin muştar...)
Atat pentru azi, poti sa ma suni daca vrei plan alimentar personalizat echilibrat si sanatos si adu-l si pe puiul tau daca ti-au scapat un pic lucrurile de sub control si tinde sa arate din ce in ce mai mult cu un elefantel 